Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Language

Language

  • Svenska
  • English

Roll Shop Computer System

Andritz Lynson, vals-slipmaskin företaget från Vallentuna utanför Stockholm som är en av de bästa på maskin marknaden, sålde ett antal maskiner till stål-tillverkare i Asien 2010. Där byggdes en av de mest automatiserade systemen i världen upp där valsar laddas i och ur till maskinerna med portaler. Inför slipning hämtas data från en PC server i kontrollrummet som i sin tur hämtar data från datorerna hos stålföretagets huvudkontor.

Mjukvarusystemet som utvecklats av Lynson (konsult Prodsoft) består av två programvaror, en server-applikation som hanterar kommunikation med huvuddatorn, lagring av valsdata i SQL data baser, rapporter och kommunikation med slipmaskinerna.

Den andra är en HMI-applikation som operatörerna använder i maskinernas styrsystem och ansvarar för att rätt data finns i maskinerna inför slipning. Även denna mjukvara har en lokal SQL server där slipresultatet sparas. Kommunikationen med NC-systemet sköts av egenutvecklade OPC funktioner.